Regulament

Reguli și Condiții de participare

 

Date generale  

Festivalul de film documentar „București Docuart Fest” este organizat de Asociația Docuart și are ca obiectiv principal promovarea și sustinerea filmului documentar românesc.

Festivalul de film documentar „București Docuart Fest 2017” (Ediția a 6-a) se va desfășura în Bucureşti, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2017.

 

Secţiuni

a) Competiție – Principală: secțiune competițională de documentar de lung și scurt metraj.

b) Competiție – Studențescă: secțiunea competițională de documentare, producții realizare în cadrul mediului universitar.

c) Competiție – Documentar de televiziune: secţiune competională documentar de televiziune (filme documentare produse pentru televiziune)

d) Necompetițională: proiecții de film documentar în afara concursului.

 

Condiții generale / înscriere

Concursul este deschis tuturor regizorilor, producțiilor și co-producțiilor de film documentar din România și din Republica Moldova, inclusiv producțiilor realizate în cadrul facultăților de film. Pentru secțiunea Competiție – Studențească sunt acceptate și producții ale scolilor de film străine cu condiția ca regizorul să fie de naționalitate română.

TERMENUL LIMITA DE DEPUNERE ONLINE A FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE ESTE 2 IULIE 2017 5 IULIE 2017.

În cazul materialelor trimise cu Poșta Română sau alt serviciu special de curierat, 2 iulie 2017 5 iulie 2017 este data limită care trebuie să se regăsească pe plic.

Adresa:
Asociația Docuart
Calea Griviței, nr. 51, corp B, ap. 3
Sectorul 1, București, Codul poștal: 010703

Vor fi luate în considerare doar înscrierile finalizate până la data de 2 iulie 2017  5 iulie 2017 prin completarea formularului online, o fotografie-portret a realizatorului lucrării şi câteva fotografii din conţinutul lucrării înscrise, împreună cu filmul la adresa indicată în formular sau încărcat în format electronic online. Se acceptă linkuri către versiunea online, descărcabilă a filmului.

Se acceptă filmele documentare românești produse după 1 ianuarie 2015, inclusiv, care nu au fost înscrise sau prezentate la alte ediţiile anterioare ale Festivalului București Docuart Fest.
În competiție nu se acceptă documentare realizate cu rol de publicitate şi/sau de propagandă de orice natură.
Un realizator poate înscrie în concurs mai multe lucrări, dar numai una poate participa în competiţie.

Se va completa câte un formular pentru fiecare documentar înscris în concurs.

Formularul de înscriere este disponibil pe site.

Fotografiile trebuie să aibă 300 dpi

Este recomandat ca filmul să fie subtitrat în limba engleză.

Festivalul își rezervă dreptul de a distribui filmele care nu au fost selectate in secțiunile oficiale în cadrul altor secțiuni din festival. Autorul fiind anunţat în prealabil de acest lucru.

Să folosească filmele înscrise în festival în scopuri educative și necomerciale, în cadrul evenimentelor culturale Docuart (Caravana Docuart etc.)

Selecţia oficială va fi anunţată în perioada 11 – 13 august 2017.

Înscrierea filmelor în festival este gratuită.

Filmele selectate nu mai pot fi retrase din concurs

 

Preselecție și jurizare

Comisia de preselecției:

  • Membrii comisiei de preselectie își rezervă dreptul de a invita în competiția oficială doar filmele care îndeplinesc criteriile de selecție.

Juriul competiției:

  • Membrii juriului de competitie își rezerva dreptul acordării, neacordării sau redistribuirii premiilor, conform legislațiilor în vigoare.

 

Premiile festivalului:

A) Premiile oficiale

Marele premiu – concurează filmele din toate secțiunile competiționale;

Premiul pentru cea mai bună regie, secțiune competițională principală;
Premiul pentru cea mai bună imagine, secțiune competițională principală;
Premiul pentru cel mai bun montaj, secțiune competițională principală;

Premiul pentru cea mai bună regie, secțiune studențească;
Premiul pentru cea mai bună imagine, secțiune studențească;
Premiul pentru cel mai bun montaj, secțiune studențească;

Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune – secţiunea documentar de televiziune;

B) Premiile speciale

Festivalul își rezervă dreptul de a acorda și alte premii, în afara celor oficiale.

 

Acceptarea termenilor

Pentru promovarea festivalului, concurenţii autorizează folosirea de către organizatori a informaţiilor şi imaginilor trimise în scopul realizării catalogului festivalului dar și punerea la dispoziţia presei a acestor imagini / materiale video si alte informaţii pentru difuzarea unor emisiuni TV dedicate Festivalului (fără pretenţii financiare).

Festivalul este deschis pentru public. Un număr important de ziariști acreditați din presa scrisă și audio-video precum și distribuitori fiind invitați la manifestare.

Participarea la Festival implică respectarea necondiționată a tuturor prevederilor regulamentului. Însăși trimiterea filmelor și materialelor de presă și publicitate la festival constituie acordul participanților cu privire la toate prevederile regulamentului precum și cu privire la autorizarea Festivalului de a:
– difuza extrase de max. 3 minute din filme pe posturile de televiziune și/sau în spații publice pentru promovarea Festivalului;
– prezenta extrase de max. 3 minute din filme pe websit-ul Festivalului;
– păstra mai sus mențioatele extrase din filme și de a le utiliza oricând în scopul promovării Festivalului.