Juriu

 

PAVEL CUZUIOC
Pavel Cuzuioc este un regizor născut în Republica Moldova, absolvent al cursurilor de regie de film la Academia de Film din Viena. După finalizarea studiilor a activat ca regizor în Austria, Republica Moldova și România. Producțiile sale au fost proiectate la festivaluri de film naționale și internaționale (Locarno Film Festival, HotDocs, Clermont Ferrand ISFF, DocAviv FF, Fribourg FF, Transylvania IFF, FIPA, Cottbus FF, Helsinki IFF, Docuart Fest etc.)

 

ȘERBAN GEORGESCU
Printre proiectele sale de regizor se înscriu emisiuni de televiziune, filmul expediției românești pe Everest și seria TV “Călător pe viață”. Ca editor, a colaborat cu regizori români, iar o mare parte a activității sale s-a desfășurat împreună cu producătorul norvegian David Kinsella, alături de care a concretizat  proiecte distinse cu premii la multiple festivaluri de profil. În perioada 2007 – 2010 a produs seria “București Strict Secret” realizată de Stelian Tănase. Printre proiectele personale se numără documentarul “Varză, cartofi și alți demoni”, desemnat în 2017 “Cel mai bun documentar” de către UCIN și Docuart Fest.

 

THOMAS CIULEI
Thomas s-a mutat la New York în 1979, unde a studiat fotografia la Școala de Arte Vizuale. În 1990 a studiat filmele documentare la Universitatea de Televiziune și Film din München, iar doi ani mai târziu a absolvit facultatea de film a Universității din New York. Produce și regizează filme de peste 15 ani, multiple premiate la festivaluri internaționale. Printre acestea se numără “Podul de flori” (2008), “Asta e” (2001), “Nebunia capetelor” (1997),  “Grațian” (1995), “Ca o pasăre pe gard” (1992), “Plays of Light at the Maxim” (1990).