Ediţia 2013

Docuart: Peste 40 de proiectii de film documentar, 7 premii in ultima zi de festival si 1200 de spectatori

Cele 4 zile de Bucuresti Docuart Fest 2013 s-au scurs odata cu ploaia de duminica. Semn de belsug pentru editiile viitoare sau nu, cert este ca experienta Docuart nu se sfarseste aici.

Au fost 4 zile pline de activitati, de emotii, voie buna, 4 zile in care Cinemateca Eforie s-a umplut de oameni frumosi, dornici sa cunoasca si sa se cunoasca. O atmosfera calda si prietenoasa a impanzit locul inca de la primele ore cand spectatorii au fost intampinati cu miros de cafea fierbinte si sesiuni de master class, pana la orele serii cand ieseau de la vizionari pentru a mai purta cate o discutie, fie a sta deasupra unui ceai ori a unei beri. Duminica am incheiat intr-o nota discordanta cu vremea de afara, dupa decernarea premiilor, am lasat emotiile in sala, adunand toti cinefilii in holul locatiei pentru a se bucura de ultimele ore de festival.

Duminica documentarelor vechi
Tot duminica a fost ziua filmelor documentare vechi, a primelor productii romanesti din anii ’30 – ’57 care au reprezentat un adevarat succes. Spectatorii au fost incantati de documentarele culese si s-au interesat in mod special de aceste materiale video pe care le-am achizitionat de la Arhiva Nationala de Filme cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Patru zile cu peste 40 de proiectii de film documentar, dimineti cu subiecte incitante in sesiunile de master class, filme invitate cu discutii antrenante, 7 premii in ultima zi de festival si un total de peste 1200 de spectatori, așa ar putea fi concluzionate in cateva randuri activitatile Docuart.
Catalina Grama, director artistic al festivalului, ne-a fost alaturi pe parcursul celor 4 zile si s-a pliat perfect pe atmosfera festiva a decernarii. Increderea si suportul ei din cadrul festivalului s-a simtit de catre toti cei prezenti. Marturie a acestei stari de bine stau pozele cu participanti, spectatori, organizatori ori voluntari. Caci toti au fost implicati in atmosfera, organizare, discutiile de la mesele rotunde sau din fata cinematecii, in tot ceea ce a insumat experienta unui festival de film documentar romanesc dornic sa promoveze cultura si sa aduca impreuna oameni de aceeasi natura. De la simplul spectator, la studentul care si-a inscris filmul in competitie si mai departe la regizorul consacrat, toti merita multumiri pentru participare si timpul investit in Bucuresti Docuart Fest 2013.

Ne putem lauda cu sponsori si parteneri care fost alaturi de festivalul nostru, ne-au ajutat si carora le multumim pentru tot sprijinul acordat.
Mulțumim Opel, mulțumim Ursus, mulțumim Tymbark, mulțumim Hotel Razvan.

Va asteptam la anul!
Daniela Apostol, project manager DocuArt

Spot 2012  
Spot video Bucuresti Docuart Fest 2013
Spotul radio al festivalului