Trofeul Docuart
“STREMȚ 89” / Regia: Anda Pușcaș și Dragoș Dulea
Trofeul DOCUART merge către autorii filmului care găsesc un sat la capăt de lume unde după 20 de ani se povestesc evenimentele din ’89. Reconstituirea orală este demistificatoare și se constituie într-un film închegat, plin de umor, ici-colo cu accente tragice.
Cea mai bună imagine, secțiunea film studențesc
“DUPĂ FEL ȘI CHIP” / Regia Paula Oneț
Filmul câștigător din această secțiune reușește să concentreze în imagini restrânse, înguste infinitul spațiului tranzitoriu dintre viață și moarte. Juriul acordă premiul pentru cea mai bună imagine la secțiunea studențească, filmului documentar “DUPĂ FEL ȘI CHIP” în regia Paulei Oneț.
Cea mai bună regie, secțiunea film studențesc
“CARPE NOCTEM” / Regia: Constantin Radu Vasile
Pentru lumina și candoarea cu care intră în universul celor doi tineri nevăzători, premiul pentru cea mai bună regie merge la “CARPE NOCTEM” în regia lui Constantin Radu Vasile
Cel mai bun documenter studențesc
“ÎN UMBRA CASTELULUI” / Regia Csibi Laslo
Premiul pentru cel mai bun documentar studențesc se acordă filmului care a însumat o mare varietate a punctelor de vedere asupra distrugerii unui monument arhitectonic, transferând asumarea responsabilității către spectator. Juriul acordă premiul documentarului “ÎN UMBRA CASTELULUI” în regia lui Csibi Laslo
Cel mai bun montaj
“EXPLORATORUL” / Regia Titus Muntean și Xantus Gabor
Montajul reușește să îmbine imagini și sunete oferind spectatorului iluzia că îl acompaniază pe savantul Racoviță în explorările sale. Pentru capacitatea de a face spectatorul să călătorească, premiul pentru cel mai bun montaj se acordă documentarului “EXPLORATORUL” în regia lui Titus Muntean și a lui Xantus Gabor.
Cel mai bun documentar
“STREMȚ 89” / Regia Anda Pușcaș și Dragoș Dulea