Ediţia 2012

Ediţia 2012

Festivalul documentarului românesc la Bucureşti DocuArt Fest 2012

Tocmai am încheiat prima ediție de film documetar organizat de asociația DocuArt cu spijinul Fundației Arte Vizuale, ce a avut loc la Clubul Țăranului Român. Spre bucuria noastră, evenimentul a adunat peste 300 de specatori, în special tineri, care ne-au întărit ideea ca obiectivul nostru de a promova filmul documetar românesc a fost un succes și nu a trecut neobservat.

Printre cineștii prezenți la eveniment, s-au numarat Irina Margareta Nistor, Jojo – Cătălina Grama, Octavian Păscut (Mistrețul de la cronicuță), Cătălin Apostol, Florin Barbu, Cornel Mihalache, Diana Deleanu – Director al festivalului – iar în intervențiile lor ne-au amintit că segmentul filmului documentar românesc nu este deloc promovat pe cât merită, ținând cont de faptul că reprezintă un important instrument de a interpreta și responsabiliza societatea în care trăim.

Bucuresti DocuArt Fest 2012 ne-a dat încrederea să continuăm aventura nostră cu proiecte din ce în ce mai îndrăznețe, printre care “Caravana DocuArt Fest” despre care vom povesti mai multe în curând.

Pentru moment, promitem să facem tot ce ne stă în putere pentru a susține în continuare filmul documentar românesc, și cu aceeași dragoste pentru adevăr vom contiua să sperăm ca pe viitor instituții precum CNC-ul și ANF ul ni se vor alătura, pentru că noi credem că publicul are dreptul să facă cunoștință cu valorile țării în care traiește prin vizionarea celor mai vechi filme documentare românești.

Mulțumim pentru susținere partenerilor noștri media, care au crezut în noi și în cauza noastră, sperând că acestă atitudine să fie un model în ceea ce privește colaborarea pentru cauze frumoase. Merităm să cunoaștem adevărul, iar noi avem datoria de a-l arăta; cu acest crez vă invităm să fiți alături de noi și pe viitor.

Spot 2012  
Spot video Bucuresti Docuart Fest 2012
Spotul radio al festivalului