Evenimente speciale – Masterclass

 

Ediția VII propune un program complex care cuprinde sesiuni de discuții, expoziții și un atelier VR. Invitați vor fi specialiști români și din străinătate care se reunesc în jurul unui conținut dedicat dimensiunilor documentarului, urmărind să creeze un dialog multilateral ce vizează profesioniștii din mai multe industrii, publicul de festivaluri și nu numai.

 

Masterclass: DESPRE MEMORIE ȘI IDENTITATE ÎN JURUL DOCUMENTARULUI
Știrbei Center | Vineri, 9 noiembrie, ora 16:00

Documentarul nu este perisabil, reprezintă un material documentat, s olid construit, care are puterea de a consolida identitatea și de a persista în memoria colectivă și individuală. Ca produs cultural, acesta contribuie la procesul de construire a memoriei și identității noastre culturale. Istoricul Alin Ciupală decodează implicațiile și impactul acestui gen cinematografic la nivelul societății românești.
Informații și rezervări

 

Masterclass: CAPCANELE DISTRIBUȚIEI DE FILM ÎN FESTIVALURI
Știrbei Center | Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 13:00

Cum poți atrage atenția asupra documentarului tău, știind că festivalurile reprezintă platforma publică cea mai importantă pentru documentarul creativ, preluând astfel rolul atribuit în mod tradițional cinematografelor și televiziunii?

Cum funcționează festivalurile, cum caută și selectează filme și autori sau nume noi pentru a-și crea propria identitate? Cum să planifici totul în mod adecvat și să prezinți documentarul la festivalul potrivit?
Discuția condusă de regizoarea Mirona Radu o va avea ca invitată specială pe Ksenia Gapchenko, fost programator de film pentru Centrul de Film Documentar de la Moscova, în prezent consultant festivalier pentru filme din Rusia și Europa de Est la cele mai importante festivaluri de film documentar precum IDFA, Visions du Reel, DOK Leipzig.
Seminarul va fi susținut în limba engleză. Evenimentul va fi precedat de prezentarea Școlii de film documentar Marina Razbezhkina de la Moscova și a Școlii de film documentar a Academiei Docuart.
Informații și rezervări