Program – Cluj Docuart Fest 2015

Masterclass

Dan Curean – Despre practica vânătorii de imagine în documentar

Cinema Mărăşti – Cluj-Napoca 15 octombrie, ora 12:00

Dan Curean va susține pe 15 octombrie, de la 12:00, un seminar dedicat practicii vânătorilor de imagine în filmul documentar – o sintagmă promovată de acesta ca fiind specifică filmului documentar – la Cinemateca Eforie.

“Încerc sa susțin o analogie între practica și tehnica vânătorii ancestrale și metodologia filmării realității, cu deosebirea că, în cazul filmului documentar, trofeul e ‘clipa de viață’ imortalizată pe peliculă”, spune acesta.

Dan Curean este regizor, realizator si director de imagine, profesor la Facultatea de Teatru și Televiziune, dar și la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj. Este specializat în producția de film documentar, semnând producții ca “People of Romania” sau “Gone Wild”. De asemenea, o parte a activității sale este dedicată studioului regional Cluj al Televiziunii Române, înca din anul 1994.

Detalii>

 

Cornel Mihalache – Documentarul TV: Creație

Cinema Mărăşti – Cluj-Napoca 17 octombrie, ora 12:00

Sâmbătă, 17 octombrie, Cornel Mihalache continuă seria master class-urilor Cluj Docuart Fest cu “Documentarul TV: Creație”, o discuție care urmează traseul filmului documentar prezent pe televizor: de la momentul cercetării subiectului și până la difuzarea materialului final. Care este scopul, de ce există subiecte la comandă, cum se naște documentarul TV, dar și toate celelalte elemente componente ale procesului vor fi deslușite de la ora 12:00.

Cornel Mihalache este regizor, jurnalist şi actor cu o vastă experienţă în lumea filmului şi televiziunii.  Începând cu 1997 şi-a pus bazele acestei experienţe profesionale în Televiziunea Română, unde îl întâlnim, de asemenea, în ipostaza de realizator de emisiuni.

Detalii>